>Süt reçeli

>

“Eflatun’a iki soru sormuşlar:
Birincisi; “İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nelerdir?
Eflatun tek tek sıralamış:
“Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler.
Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler. Ama sağlıklarını geri almak için para öderler…
Yarından endişe ederken bu günü unuturlar. Dolayısıyla ne bu günü ne de yarını yaşarlar.
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.”

Sıra gelmiş ikinci soruya;
“Peki sen ne öneriyorsun?”
Bilge yine sıralamış:
“Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın. Yapılması gereken tek şey sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır.
ÖNEMLİ OLAN; HAYATTA EN ÇOK ŞEYE SAHİP OLMAK DEĞİL, EN AZ ŞEYE İHTİYAÇ DUYMAKTIR.”

Haftaya başlarken tatlıyla başlamak istedim. Haftamın da yanya-evenez. den tarifini aldığım süt reçeli kadar tatlı geçmesini ümit ediyorum.

Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz lezzetli bir tat. Kahvaltılarımda çok severek tüketiyorum. Kötü tarafı ekmek fazla yemiş oluyorum ama değer.


Malzemeler

1 litre tam yağlı süt

1 yemek kaşığı terayağı (ben kaşığın ucu ile kullandım)

1 +1/4  su bardağı toz şeker

1,5 kutu krema

½ tatlı kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı su

Bir tutam sevgi


Yapılışı

Burada amaç yağlı sütün içinde şekeri karamelize etmekmiş. Bu nedenle yağlı süt kullanılmalı, fakat pastörize sütlerde tam yağlı olmadıkları için tuzsuz tereyağı konulması gerekmekteymiş. Fakat ben çok az kullandım. Zaten asıl tarifte de o nedenle krema eklenmiş.

Sütü, yağı(istenmezse hiç konulmasın), toz şekeri ve kremayı büyükçe bir çelik tencereye koyun.

Karıştırarak kaynamasını bekleyin. İlk kaynama sırasında karbonatı suda eritin ve karışıma ekleyin.

Bu sırada ocaktan tencereyi alın ,sürekli ve  hızlı hızlı karıştırın. Çünkü çok kabarıyor.

Daha sonra yeniden ocağa koyun ve ocağın en küçüğünde en kısık ateşe ayarlayın.

Tam üç saat ara da sıra da karıştırmak üzere pişirin.

Süt önce turuncuya dönecek, sonra da koyulaşacak. Kokusu zaten duyuluyor.

Durdukça daha da güzelleşen bir tat oluyor.

Afiyet olsun.

6 thoughts on “>Süt reçeli

  1. hayırlı cumalar canım.nerelerdesin nasılsın..Bloga ulaşamıyormusun hala.İnşaAllah iyisindir bir sorun yoktur..Canım benim blogda kutlu doğum haftası sebebiyle yasin ve slaavat okumaları başldı güzelde bir hediye var.Bu yorumu okuduysan katılımını bekliyorum inşaAllah.sevgiyle kal..

  2. Ablacığım merhabalar…Umarım mesajımı alırsınız. Uzun bir zamandan sonra, sizlere tekrar yazıyor olmak harika bir duygu.Özlemişim. Krem Şantiliyi poğaçayı denedik ve bayıldık. Çok teşekkür ediyor, gönlünüzden öpüyorum.Sevgi ve selam ile

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s