>Kabaklı kakaolu kek

>

Tek önemli vakit vardır, içinde bulunduğunuz an. O an en önemli vakittir, çünkü sadece o zaman elimizden bir şey gelebilir.
En önemli kişi, kiminle beraberseniz odur, zira hiç kimse bir başkasıyla bir daha görüşüp görüşmeyeceğini bilemez
ve en önemli iş iyilik yapmaktır, çünkü insanın bu dünyaya gönderilmesinin tek sebebi budur.”        Tolstoy – İnsan Ne İle Yaşar?
Sevgili bir dut masalının kakaolu kek tarifini sönmez mutfak yaparken içine kabak koydum çok güzel oldu diye yazınca çok merak ettim.
Küçük kızım kabak delisi olduğundan içinde kabak olan her şeyi denemeye çalışıyorum. Denedim ve biz çok beğendik. Islak kek havasında bir tat. Kızım Kastamonu’dan geldiğinde bu tadı çok seveceğine eminim.
Arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
1yemek tabağı ezilmiş kabak tatlısı
3 yemek kaşığı damla çikolata
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Ceviz
Bir tutam sevgi

Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyin, çırpın.
Kakao, vanilya, ceviz, ezilmiş kabağı ekleyin, çırpın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, çırpın.
Kek kalıbına yağ sürün un ya da toz şeker serpin. Karışımı içine boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kürdanı ortasına batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s