>Etimekli pırasalı börek

>

Ankara da kış başladığından beri karı beklemek ve geldiğini görmek çok güzel. Kötü tarafı arkasından meşhur  dondurucu soğuklarımızın başlaması.
Kuşlar için balkona koyduğum su kabında ki su anında donuyor, zavallı hayvanlar uğraşıp duruyorlar. Sürekli balkonda suyu kontrol edip, değiştirmekle uğraşıyorum. Ne kadar çabuk donduğuna inanamazsınız.
Bu havada sıcacık bir çayın yanına Sevgili Demet’imden öğrendiğim etimekli pırasalı börek harika gider. Ben iki yufkayla tarif verdim, sayıyı artırdıkça malzemeler i de çoğaltabiliriz.. Demet’çiğime de buradan bir kere daha çok teşekkür ediyorum, her buluştuğumuzda beni yeni tatlarla tanıştırdığı için
Malzemeler
1 – 2 adet Pırasa
50 gr.- 100 gr. kıyma
1 adet havuç
Biber salçası(arzunuza bağılı domates salçası da olabilir)
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
2 adet yufka
Bir tutam sevgi
Yapılışı
Pırasayı küçük küçük doğrayın.
Havucu rendeleyin.
Sıvıyağda kıymayı kavurun.
Üzerine pırasayı ekleyin, karıştırın.
Havucu ekleyin, kavurun.
Salçayı ve baharatlarını ekleyip, kavurun.
Bir gün önceden yapıp bekletebilirsiniz.
Yumurtaları çırpın, su ve sıvıyağı ekleyin, çırpın.
Birinci yufkanın üzerine fırça yardımıyla her tarafına sürün.
İkinci yufkayı, birinci yufkanın üzerine serin ve sıvıyağlı karışımı her tarafına sürün.
Yufkayı 12’ ye bölün.
Üçgen kenarına pırasalı harçtan koyun.
Sigara böreği gibi sarın.
Etimeği rondodan geçirin.
Böreğin her tarafını önce sıvıyağlı sosa, daha sonra da etimeğe batırın.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s