>İrmikli bal kabaklı tatlı

>

Bir gün sormuşlar ermişlerden birine:
“Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yasayanlar arasında ne fark vardır?”“Bakin göstereyim demiş” ermiş. Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar. Ermiş “bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz” diye birde şart koymuş.
“Peki” demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan. Bunun üzerine “şimdi” demiş ermiş, sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe. Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. Buyurun deyince, her biri uzun boylu kasığını çorbaya daldırıp, sonra karsısındaki kardeşine uzatarak içirmiş. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan “işte” demiş ermiş,
“Kim ki gerçek sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse, o aç kalacaktır.
Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır şüphesiz.

Ve sunuda unutmayın, gerçek pazarında alan değil, veren kazançtadır daima”

Kuzumun en sevdiği tatlardan olan kabağı sevgili Oktay Usta’ nın tarifiyle yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
 4 su bardağı süt
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Bir tutam sevgi
Balkabaklı harç için
1800 gr. Bal kabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 paket petibör
Ceviz
Üzeri için
Yeşil fıstık
Ceviz
Hindistan cevizi
Yapılışı
Bal kabaklarını kare şeklinde kesin. Tencereye yerleştirin.
Üzerlerine toz şeker serpin ve sulanmasını bekleyin, pişirin.
Piştikten sonra ezin, ceviz ve ufalanmış bisküvileri ekleyerek iyice yoğurun.
İrmikli pudingi yapmak için, sütü, toz şekeri, irmiği, vanilyayı sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
Kalıbın en altına irmikli pudingin yarısını üzerine de bal kabağını koyun.
Kalan pudingi ve bal kabağını da üst  üste yaydıktan sonra, buzdolabında dinlendirin.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bolca ceviz ya da fıstıkla süsleyin.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s