>Paskalya

>

Yaşam devam ederken ani iniş ve çıkışlar meydana gelebiliyor. Kendi sıkıntıların olmasa da sevdiklerinin acısı sana aynı şekilde yansıyor.
Bazen sözlerin yetersiz geldiği sadece izlenebildiği yorum yapmanın bile zor olduğu anları yaşıyoruz ailece.
Buna rağmen güzel şeyler de yaşanıyor.
Kastamonu da okuyan kuzucuğum yarıyıl tatili için bugün Ankara’ya yanımıza gelecek inşallah.
Yarıyıl tatili kırk beş gün olmasına rağmen folklor yarışmalarından dolayı sadece beş gün yanımızda kalabilecek.
Bu kısa süreyi en güzel şekilde geçirmeye çalışacağım.
Kuzum geldiğinde beni bir telaş alıyor. Hangi sevdiğini yapsam da yedirsem diye. Sevdiği tatlardan biri olan paskalyayı yaptım ve sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Zeytin
6 su bardağı Un
Bir tutam sevgi
Yapılışı
Süt, şeker, maya, sıvıyağ, tuzu bir kaba alın. Ocak üzerinde ılıtın. (Parmak yanmayacak şekilde)
Ununu ekleyip yoğurun. Kulak memesi kıvamında olacak.
Bezelere ayırın.
Bezeyi elinizle bastırın ve zeytinleri ortasına koyun. Elinizle yuvarlayarak zeytinlerin arasında kalmasını sağlayın.
Elinizle ince çubuklar yapın.
Tam ortasından tutun.
İki kat olsun. Kıvırın.
Bir ucundan tutun ve gül şeklinde dolayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
 Mayalanana kadar bekletin.
Mayası geldikten sonra yumurta sarısını üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s