>Yaş pasta

>

Aralık ayının ilk haftasını bitirmemize rağmen kış ve karı daha göremedik.
Sevinmeli miyiz, üzülmeli miyiz bilemedim. Bir an evvel kış kışlığını yapmalı ve güzel bahara kavuşmalıyız diye düşünüyorum. Hani kışı atladık ama baharı görecek olsak neyse ama kış olmazsa sanki diğer mevsimler de aksarmış gibi geliyor. En güzeli her mevsimi zamanında yaşamalı. Hepimiz kış moduna girmişken şöyle lapa lapa kar yağsa fena mı olur. Ankara o kadar uzun yıllardır gerçek kara hasret ki. Dilerim bu sene bu keyfi yaşarız.
Eşimin doğum gününde yaptığım pastanın tarifini sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler
6 adet yumurta
1+1/4 su bardağı şeker (Bir buçuk bardaktan az)
2,5 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Bir tutam sevgi
Arasına
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurtanın sarısı
1 paket bitter çikolata
Bolca ceviz
Üzerine
Dr. Oetker çikolata sosu
2,5 su bardağı toz şeker
Ceviz
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Vanilya ve limon suyunu ekleyin, çırpın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek çırpın.
Yağlanmış unlanmış ya da tabanına yağlı kağıt geçirilmiş kelepçeli kalıba karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kürdanı tam ortasına batırarak kontrol edin. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Ilındıktan sonra üçe bölün. Aslında pandispanyasını bir gün önceden yapmak daha güzel sonuç veriyor.
Muhallebisi için, toz şeker, un, nişasta, kakaoyu bir tencerede harmanlayın.
Yumurtaları ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırın.
Sütü yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
Altını açın, sürekli karıştırarak pişirin.
Pişmesine yakın, çikolatayı da ekleyin.
Göz göz olunca altını kapatın, ılımaya bırakın.
Ara sıra karıştırın, üstü kabuklanmasın.
Çikolata sosunu, sütle beraber karıştırın.
Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
Kekin birinci patını servis tabağına alın ve muhallebinin yarısını koyun, her tarafına dağıtın.
Arasına bolca ceviz serpin.
İkinci keki üstüne koyun.
Arasına kalan muhallebiyi yayın. Ceviz ekleyin.
Üçüncü keki de üstüne kapattıktan sonra, çikolata sosunu  her tarafına dökün.
Üstüne ceviz ve şan fıstığı serpin.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s