>Patlıcanlı Tavuk

>

Yeni haftaya başlarken herkese Merhaba.
Ankara da yağmur artık dolu halinde yağmaya başladı. Dün televizyonda da görüldüğü gibi arabaların kaportalarını bile etkilemiş. Yağmur bereket ama dilerim kötü sonuçlar doğurmaz.
Uzmanlar bu senenin çok bereketli geçeceğini her şeyin çok bol olacağını söylüyor. Hatta meyvelerin çekirdeklerini hiç atmayın, muhakkak toprağa dikin. Çünkü hepsi tutar diyorlar. İnşallah her yer yeşilliklerle dolar.

hunerlieller den aldığım bu tarifi çok beğendik. Çok lezzetli. Patlıcanlar közlendiği için sağlıklı ve lezzetli.

Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
4 iri patlıcan

3 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 soğan1 sivribiber
1 kırmızıbiber
1 kâse sarımsaklı yoğurt
1 çay kaşığı körü
1çay kaşığı pul
biber
tuz
karabiber
Bir tutam sevgi

Yapılışı
Patlıcanları ve kırmızıbiberi közleyin. Kabuklarını soyun ve ince ince kıyın.
Servis tabağına alın.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
Sıvıyağda yemeklik doğradığınız biber ve soğanı kavurun.
Küp küp doğranmış tavuk etini de ekleyin.
Baharatları ekleyin.
Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.
Servis tabağına alınan patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Hazırlanan etleri de yoğurt üzerine yayın.
Servis yapın.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s