>Portakallı kek

>

Yeni haftanın hepimize güzellikler getirmesi dileğiyle başlamak istiyorum.
Keki kuru diye sevmeyenlerdenseniz bu soslu kek tam size göre. pastavekektarifleri.com blogundan alıp yaptığım bu keki çok sevdik.
Arkadaşa çok teşekkür ederim.

” 60.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ’NE ” ev sahipliği yapan

gelibolu17 a portakallı kek ile katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
3 adet yumurta
10 yemek kaşığı toz şeker
12 yemek kaşığı un
1 su bardağı portakal suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 adet kabartma tozu
Bir tutam sevgi

Sosu;
1 su bardağı portakal suyu
7 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakalın kabuğunun rendesi

Yapılışı
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Portakal suyunu ve rendesini ekleyin, çırpın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Sosu için, portakal suyunu ve şekeri bir tencerede birkaç dakika sürekli karıştırarak kaynatın.
Altını kapattıktan sonra portakal kabuğunu rendesini ilave edin ve karıştırın.
Kek fırından çıktıktan sonra ılık sos üzerine gezdirilir.
Üzerine istediğinizle ( ceviz, şan fıstığı, fındık, Hindistan ceviz) süsleyin.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s