>Jöleli yoğurtlu tatlı

>

Uzun zamandır blogumla, sizlerle ilgilenemedim.
Babam kalp krizi geçirdi ve yapılan anjiyo sonunda 5 damarının ve kalp kapakçığının değişmesi gerektiği ortaya çıktı.
Ameliyata alındı ama ciğerlerinde çıkan bir problem nedeniyle ertelendi, uzunca bir zaman bu problemin geçmesi beklendi. En sonunda ameliyat oldu, çok başarılı geçti, fakat sonucunda kan değerlerinde problemler çıktı. Çok şükür bugün her şey güzel sonuçlandı ve evine çıktı.
Artık evinde çok özen gösterilmesi gereken bir ay geçirecek. Allah’ın yardımıyla bunu da en güzel şekilde atlatacağımıza inanıyorum.
Bu üzücü, sıkıntılı zamanlarda hep hastanede olduğumdan hiç blogumu açma imkânım olmadı, olsaydı da yazamazdım.
Kızım Kastamonu da okuyor. Şu sırada da sınavları ve Üniversiteler arası folklor yarışmaları var ve biz ona haber vermedik. Blogum da bahsetsem yıkılırdı. Allaha şükür, yarışmanın yarı finalini kazandılar ve iki gün için evlerine gönderildiler. Babamı kendi gözüyle gördüğü için hepimiz için bir sorun daha çözülmüş oldu.
Bu arada beni merak eden dostlarıma çok teşekkür ederim. Bizler ne güzel kocaman bir aile olmuşuz… Biliyordum ama bir kere daha anladım. Bu beni çok mesut etti.
Aslı’ mın telefonu da beni çok duygulandırdı. Hepinizi çoooook SEVİYORUM. İYİ Kİ VARSINIZ.
Sevgili Kalp kurabiye‘ min davetine katılamadığım için çok üzgünüm. Dilerim diğer etkinliğinde en çok benim göndermem nasip olur.
Tekrar üzgün olduğumu söyleyerek, Sofra dergisinden alınan biraz değiştirilerek yaptığım bu jöleli tatlıyı kalp kurabiyeme gönderiyorum.

Malzemeler
1 adet çilekli jöle
4 yemek kaşığı yoğurt
18 – 20 adet petibör bisküvi
Çilek
2,5 çay bardağı sıcak su
2,5 çay bardağı soğuk su
Bir tutam sevgi

Yapılışı

Çilek aromalı jöleyi, 3 bardağa ayırın.
Birinci bardağı, bir çay bardağının bir parmak eksiği sıcak suya boşaltın ve eriyene kadar karıştırın.
Eridikten sonra, bir çay bardağından bir parmak eksik soğuk su ilave edin, karıştırın.
Islatılmış kalıbın en altına bunu boşaltın, üzerine çilekleri dizin.
Buzdolabında en az 20 dakika bekletin.
Daha sonra ikinci bardak jöleyi, önce sıcak su, sonra soğuk suyla aynı işlemi yapın.
4 yemek kaşığı yoğurdu çırpın ve jölenin içine katın, karıştırın.
Buzdolabındaki bekleyen kalıbımızın üzerine yavaşca boşaltın, üzerini düzeltin.
En az 20 dakika donmasını bekleyin.
Üçüncü bardak jölenize de sıcak su ve soğuk suyla aynı işlemleri yapın.
Bisküvileri robotta un haline getirin.
Jölenin içine katın, karıştırın.
Yoğurtlu jölenin üzerine ekleyin ve düzeltin.
Birkaç saat buzdolabında bekletin.
Ters çevirerek servis tabağına alın.
Çilekle servis yapın.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s