>Limonlu kek

>

Serin ama pırıl pırıl bir Ankara’dan herkese Merhaba.
Güzel, neşeli, sağlıklı ve iyilerin kazandığı bir hafta olması dileğiyle,
“56. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ “ etkinliğine ev sahipliği yapan, lezizce ‘ye tarifini Yemekteyiz den aldığım limonlu keki göndermek istiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı limonlu tang
Bir tutam sevgi

Üzerine
Dr.Oeetkerin beyaz çikolatalı sosu
2 su bardağı süt
Yapılışı
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvıyağı, yoğurdu ekleyin ve çırpın.
Limon suyunu, tenki, vanilyayı ekleyin ve çırpın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin çırpın.
Yağlanmış un ya da şeker serpilmiş kek kalıbına karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kürdanla kontrol edin, kürdan temiz çıktığında pişmiş demektir.
Hazır beyaz çikolata sosunu, sütle sürekli karıştırarak pişirin.
Göz göz olunca altını kapatın ve ılınmasını bekleyin. Bu arada ara sıra karıştırırsanız üzerinin kabuklaşmasını önlemiş olursunuz.
Kek ılındıktan sonra, üzerine sosunu dökün.
Ya da pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s