>Püreli üçgen börek

>54. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği “ ne ev sahipliği yapan sevgili hayattanazicik ‘in etkinliğine tarifini Ayşe Tüter’den aldığım, tavuk etli milföy börek ile katılmak istedim.

Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
2 adet yufka
1 komposto kasesi patates püresi
100 gr. Kaşar peyniri rendesi
2 dal maydanoz
50 gr. Sucuk
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı maden suyu
Tuz , karabiber, muskat
Bir tutam sevgi

Yapılışı
Bir kâsenin içinde patates püresini, ince kıyılmış maydanozu, kaşar peyniri rendesini, ince doğranmış sucuğu ve baharatları karıştırın.
Maden suyu ve sıvıyağını karıştırın.
Yufkanın birini yayın.
Yağlı karışımı yufkanın üzerine sürün.
İkinci yufkayı birincinin üzerine yayın.
Yağlı sudan her tarafına sürün.
Yufkayı 3 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.
Bir ucuna 1 yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun.
Muska gibi sarın.
Önce yağlı suya batırın.
Daha sonra galeta ununa batırın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s