>Portakallı sünger kek

> Bugün çok heyecanlı ve mutluyum. Kızımın Kastamonu da yarışmaları var, ben ve ablası onu izlemeye gideceğiz.. Birkaç gün onunla beraber olup özlem gidereceğiz. Geldiğimiz de görüşmek dileğiyle derken,

54. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği “ ne ev sahipliği yapan sevgili hayattanazicik ‘ın etkinliğine tarifini sofra dergisinden aldığım portakallı sünger kek ile katılmak istedim.

Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
½ yemek kaşığı kabartma tozu
½ su bardağı portakal suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
Bir tutam sevgi

Sos için

80 gr. Bitter çikolata
½ su bardağı krema
½ yemek kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu

Yapılışı

Yumurta sarılarını şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvıyağı ve portakal suyunu, vanilyayı ekleyin, çırpın
Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin,çırpın.
Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpın.
Daha sonra unlu karışıma ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
Hamuru, yağlanmış un ya da toz şeker serpilmiş kalıba boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Sos için çikolatayı benmari usulü (kaynamakta olan sıcak suyun üzerine başka bir kapta çikolatayı eritmek) eritin.
Kremayı ekleyin karıştırın.
Ocaktan alın, portakal kabuğunu ekleyin.
Sosu kekin üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s