>Vişneli Kek

>

Kızımın gitmesiyle beraber ev nasılda boşaldı.
Ne ev işi yapmak, ne elişi, ne de yeni uğraşım olan dikiş beni oyalayabildi. Neyse ki, birkaç gündür blogumda fotoğrafları olan yeğenlerimle beraberim de hayat yeniden gözüme güzel görünmeye başladı.
Bayılıyorlar benimle pasta, börek yapmaya. Gelmeden önce telefonda siparişlerini veriyorlar. Bülbül’cüm şu pastayı, şu kurabiyeyi yapalım diye. Onları çok seviyorum. O küçücük elleriyle hamurdan şekiller yapmak için çabalarına vurgunum. Hele pişerken başından ayrılmayıp beklemelerine bayılıyorum. Neyse bir iki gün bana arkadaş oldular.
“53.Porselen Demlik Çay etkinliğine” ev sahipliği yapan gelibolu17 , arkadaşımın etkinliğine, tarifini sevgili pembetatlar dan aldığım vişneli kek ile katılmak istedim. Biz ailece çok sevdik. Pembetatlara çok teşekkürler.
Arkadaşımın etkinliğinin bol katılımlı geçmesi dileğiyle.
Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt ya da süt
1 su bardağı sıvıyağ
Vişne
1 adet kabartma tozu
2 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Üzerine
1 su bardağı vişne suyu
Pudra şekeri
Yapılışı
Yumurta ve toz şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yoğurdu, vanilyayı ve sıvıyağı ekleyin ve çırpın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpın.
Vişneleri ekleyin, tahta kaşıkla bir iki çevirin.
Yağlanmış ve toz şeker ya da un serpilmiş kalıba aktarın. Kalıbın büyük olmasına dikkat edin. Çok kabarıyor.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Piştikten sonra sıcakken vişne suyunu kekin her tarafın dökün.
Dinlensin, servisten önce de pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s