>Patates mantısı

>

Ülkemin bir çok yerine kar yağmasıyla yeniden ümitlendim. Ankara’ya da gelecek diye bekliyorum. Doğa gelinliğini giysin ve muhteşem salınışıyla bizlere de gelsin .
Tarifini Ayşe Tüter’den aldığım patates mantısının tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
500 gr. Patates

1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 adet kuru soğan
1 adet kabartma tozu
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
Bir tutam sevgi

Üzerine
2 su bardağı yoğurt
Sarımsak
Zeytinyağında kızdırılmış kırmızı biber

Yapılışı
Patatesleri ufak ufak doğrayın.
Soğan rendesi, ceviz, yumurtayı ekleyin, karıştırın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin ve kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
Yağlanmış tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
Dilimleyin ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Zeytinyağında yakılmış kırmızı biberi üzerine dökün.
Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s