>Hindistancevizli kremalı tartölet

>

Yeni yıl, yeni umutlar .

Seviyorum ümit etmeyi. Kızım iki gün için geldi, hasret giderdim diyemeyeceğim ama onu görmek bile güzeldi. Yeniden sevgili Kastamonu’suna döndü. Kendi memleketim demesi çok hoşuma gidiyor. Orada da güzel dostluklar kurmuş, yavaş yavaş hayata kendini hazırlıyor. Bir anne için bu çok önemli. Uzakta olmasına rağmen inandım ki, kızım bu sınavdan başarı ile çıkacak.

Yeni yılın ilk yazısını yazarken tatlı bir tarifle başlayalım.

Yeni yılın ilk yazısını yazarken tatlıyla başlamak istedim. Etkinliklere katılmayı çok seviyorum.

Yarışmalara katılmak pek bana göre değil. Ama davete muhakkak gidilmesi gerektiğine inandığım ve davet eden güleryüzlü arkadaşımı çok sevdiğim için, lezzet dergisinden denediğim hindistancevizli kremalı tartöletimi, birseninmutfagi ve birdemliksohbet

tarafından 15 aralık 2009 ve 15 ocak 2010 tarihleri arasında KEK KALIBI KULLANILARAK HAZIRLANAN TARİFLER YARIŞMASI na göndermek istiyorum.

Arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler



Tart hamuru için

215 gr. Un

55 gr. Pudra şekeri

125 gr. soğuk tereyağı ya da margarin

1 yumurtanın sarısı

Bir tutam sevgi



Krema için

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yumurta

3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin

5 gr. Hindistan cevizi

Üzeri için

Rendelenmiş çikolata, ceviz

Yapılışı

Elenmiş una, pudra şekerini ekleyip, harmanlayın.

Küp şeklinde kesilmiş yağı ilave edip, ekmek kırıntısı görünümü oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın.

Yumurta sarısını ilave edin yoğurun.

Hamuru streç folyoya sarın, buzdolabında 1 saat bekletin.

Hamuru iki yağlı kağıt arasına yerleştirin ve tart kalıbından daha büyük açın.

Üstteki yağlı kağıdı kaldırın. Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin.

Kenardan taşan hamuru bıçakla kesin.

Üzerini çatalla ara ara delin. Üzerine yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için, kuru bakliyat serpin.

180 derece fırında 25 dakika pişirin.(Kendi fırınızın ayarını daha iyi bilirsiniz ama fikir olsun diye yazdım) Üzerinden yağlı kağıt ve bakliyatları alın.

Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamına gelince ocaktan almadan 2 dakika önce, yağı ve 40 gr. Hindistancevizini ekleyip, karıştırın.

Hazırladığımız kremayı, tartınızın içine yerleştirin.

Kremanın üzerine de bolca hindistancevizi serpin.

Çikolata ve cevizle süsleyin.

Afiyet olsun.

13 thoughts on “>Hindistancevizli kremalı tartölet

  1. >eline sağlık tart nefis olmuş benimde en büyük isteğim çocuklarımın kendi ayakları üzerinde durabilmesi ne mutlu sana

  2. >ne kadarda güzel görünüyor ellerinize sağlık2gün yetermi hiç ama yinede görmek bile yetmiştir tabikendi memleketi gibi görmesi benimsemeside çok güzelmiş

  3. >Canım ailenle beraber herşeyin gönlünüzce olacağı bir yıl diliyorum…Kızınıda görmüşün ne mutlu canım…Tart süper gözüküyor elelrine sağlık…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s