>Profiterol

>
dusbahcesi‘ nin ev sahipliğini yaptığı
Pastakolik Etkinligi “Pasta Susleme Teknikleri” adlı etkinliğe davet edildiğimden beri düşünüyorum.
Aslında pek başarılı olduğum bir konu değil. Ama ailemden öğrendiklerimin arasında davet edildiğin zaman muhakkak uğramak gerektiği.
Bu nedenle diğer katılan başarılı insanların beni anlayışla karşılayacaklarını düşünerek, tarifiniOktay Usta’dan öğrendiğim profiterolle katılmak istedim.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler

Şu hamuru
3 adet yumurta
125 gr. margarin
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
Bir tutam sevgi

Kreması
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Üzerine
1,5 su bardağı su
8 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un

Yapılışı
Su ve yağı tencerede kaynatın.
Tuz ve şekeri ilave edin.
Kaynayınca unu azar azar ilave edin ve 10 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin bırakın. Ilımaya bırakın.
Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip, iyice karıştırın.
Hamuru krema sıkma torbasına doldurun.
Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde ve aralıklı olarak sıkın.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin. (Benim fırınımda böyle pişiyor. Kendi fırınınızı siz daha iyi bilirsiniz.)
Kreması için, yumurta, toz şeker, un, süt, vanilyayı karıştırın. Topak olmaması için önceden çırpıcıyla iyice çırpın, daha sonra altını yakın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. İçlerine şam fıstığı ve kırılmış ceviz ekleyin.(Benim olmazsa olmazım)
Pişen hamurların ortasından az bir kısmını bıçakla kesin.(isterseniz ikiye de bölebilirsiniz ama ben açık görünmesinin istemediğim için çok az kesiyorum.)
Ilık kremayı ortalarına sıkın.
Üzerini hazırlamak için, su, şeker, kakao, unu öncesinde karıştırın ve altını açarak kısık ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
Profiterollerin üzerine her tarafını kapatacak şekilde dökün.
Üzerine fıstık, ceviz ya da süsleme şekerleri ile süsleyin.
Afiyet olsun.

23 thoughts on “>Profiterol

  1. >Ellerine saglik arkadasim profillerinden bi tanecik aldim nefisssssss olmus gorunce dayanamadim napiyim cok seviyorum afiyet sekeler olsun sevgiler yaseminlerim.

  2. >Cok severim profiterolu! Ama cok zahmetli oldugu icin yapmaktan kaciyorum:) O yuzden hazir aliyorum. Sizin yaptiklariniz cok nefis gorunuyor, ellerinize saglik. Katilim icin de cok tesekkur ediyorum. Hollandadan sevgiler.

  3. >bende çok severim profiterolü kendimi övmek gibi olmasın güzel yaptıgımıda söylerler eminim seninki daha güzel olmuştur ellerine saglık

  4. >hımmm nefis görünüyor, tarifini her yediğimde aldığım ama bir türlü denemeye fırsat bulamadığım harika tat:))çalıştığım için vaktim hep sınırlı o yüzden pratik şeyler yapıyorum:)arkadaşım teşekkür ederim beni düşünüpte sorduğun ve ziyaretin için.bir sorunum yok Allaha şükür, ama çalışırken 2 blog ve 1 siteyle uğraşmak zorluyor ; bazen vakit bulamıyorum yazmaya , sevgilerimle…

  5. >AH ABLACIM AH.YERİM BEN ONUN ÜSTÜNDEN AŞAĞI AHENKLE AKAN ÇİKOLATASINI.YERİM ONU.OY OY.CÜMLELERİMDENDE ANLAŞILACAĞI GİBİ ŞEKER DİBE VURMUŞ DURUMDA.ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL ABLAM

  6. >Ablacım önce tşk ediyorum tesellin için…Hürmetle öpüyorum seni..Sanırım biraz ihmal ettim kendimi..Ondan böyle oldu belkide..Tetkiklerim bitmedi henüz..Rabbim şifa versin cümlemize..amin.Profiterol çok sevdiğim bir tatdır..Her ne kadar zor gibi görünsede el alışınca kolaya geliyor..Eline sağlık diyorum ablacım…Olsaydı büyük oğlan hepsini yerdi:)))))Öptüm ablacım..

  7. >işte benim favori tatlım..hemde sabah aç karna yiyebileceğim tek tatlı..enfes görünüyor cidden…bir parmak alsam ayıp olmaz değil mi :) ellerine sağlık bülbülüm…cidden çok ama çok güzel görünüyor..tarifinide aldım :) umarım başarabilirim..soğuk bir günden sıcacık sevgilerimi bıraktım..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s