>Böğürtlen Reçelli Kafes Turta

>

PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 30’a evsahipliği yapan susamcorekotu com’a tarifini sana hamur işi kitabından aldığım böğürtlen reçelli kafes turta ile katılmak istedim. Arkadaşıma etkinliğinde kolaylıklar dilerim.

Malzemeler

Tart hamuru
2 su bardağı un (Benim biraz daha fazla aldı)

¼ su bardağı pudra şekeri
½ paket yumuşak margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
Bir tutam sevgi

Arasına
600 gr. böğürtlen reçeli

Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Az suyla çırpılmış

Yapılışı
Unu ve şekeri eleyip ortasını havuz şeklinde açın.
Yumuşak margarini ortasına koyun ve yoğurun.
Ekmek kırıntısı yapısında hamur parçacıkları elde edin.
Yumurtayı ve suyu ilave ederek hamuru yoğurun.
Strece sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Merdaneyle tart kalıbından daha büyük açın.
Yağlanmış tart kalıbına bastırarak yerleştirin. (Tart kalıbı çok büyük olmasın)
Kenarlardan artan hamurları toplayıp, tekrar yoğurun ve açın.
Tartın içini reçelle doldurun.
Açtığınız hamuru şeritler halinde kesin ve kafes oluşturacak biçimde reçelli kısmın üzerine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

20 thoughts on “>Böğürtlen Reçelli Kafes Turta

  1. >iyi geceler ablacım..kaçak köçek açtık pcyi yatmadanda:) bir bakayım dedimdi.eline sağlık turtana bayıldım gece vakti yapılırmı bu..eline sağlık olsun bir tutam sevgine hayranım valla..öptüm seni iyi geceler.

  2. >ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM TART HARİKA GÖRÜNÜYOR..AYRICA YAZDIĞIN DOĞUM GÜNÜ MESAJI İÇİNDE ÇOK TEŞEKKÜRLER ÇOK MUTLU OLDUM ÇOOOK İYİKİ TANIMIŞIM SENİ ABLACIM.. YÜREĞİNE SAĞLIK SEVGİLER

  3. >HAYDİ KIZLAR ETKİNLİĞE Sevgili arkadaşım,beni kırmayıp P.D.Ç.S.ETK.30.a birbirinden güzel tariflerle katıldığınız için müteşekkirim,elinize gönlünüze sağlık.Tekrar katılımınızı bekliyorum,çayım hala sıcak ve taze!!! Ev sahipliğimden memnun olursunuz inşallah. SEVGİ VE SELAMLARIMLA Susamcorekotu.blogcu.com

  4. >Böğürtlene bayılırım.Turta artı böğürtlen olunca iki kere bayılmak şart olur:))))))ellerinize sağlık sevgili bulbulunyeri yine süper bir tarifsevgilerimle

  5. >Ablam günaydın..Bugün 21 Mart Mardin’in kurtuluşu çocuklara tatil ama kursa gittilerde.Gelmeden bir tur döneyim dedim.Bana yazdığın o güzel sıfatlara canı gönülden tşkler.Bence bu sıfatları veren yakıştıran yüreklerde çok güzel.Güzel ki görünüyor aynen.Birde görüpte söylemeyen helede inadına söylemek istemeyen insanlar var.Çevremde örneği çok be ablam..Ben pek iltifat etmesini yada hani derler ya yağ yakmasını beceremem.Yüreğim severse tam sever.Karşımdan o elektriği alırsam o kişiye adarım kendimi.Varımla yoğumla işimden gücümden evimden feragat eder resmen adarım o insana.Ama zerre miktarıda bir hareketini bir kusurunu görürsem anında sönerim hemen.Kırılırım ama diyememkide dilim varmaz artık.Küsüm içimde kalır.kendimide aklama durumuna düşmem hiç.Bizim sevgimiz dostluğumuz daim olsun ablacım.sönmesin hiç.kimse yılmasın emi öptüm kocamanından hayırlı cumaların olsun.

  6. >canım ellerine sağlık ne güzel olmuş turtan buarada yemek konusunda yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ama çok güzel bir lezzet öptüm sevgiler

  7. >NEFİS GÖRÜNÜYOR.ÖZELLİKLE ŞEKLİ VE BÖĞÜRTLEN REÇELİ KULLANMAN ŞAHANE.ALTTAKİ POĞAÇALARDA SÜPERRR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

  8. >Zaman gelir yollarina kar yagar,etrafini huzun bulutlari sararsa,ne zaman bir dosta ihtiyac duyarsan dost olabildigim kadar burdayim.Hayirli Gunler Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli Saglikli Guzel Bir Hafta Sonu Tatili Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet OLun.SaygilarimlaPARAMPARCAAgac butun Meyva butun Isik butun Benim dunyam paramparca Bir buyuk ayna kirilmis Kirilip yere dokulmus Kainat icine dusmus Dusmus ama paramparca Yaprak yaprak yapistirdim Diyar diyar dolastirdim Bir alevdir tutusturdum Yandim ama paramparcaAlıntı:Bedri Rahmi Eyubogluhttp://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=308Sukru YilmazAntakya-Hatayhttp://sukruyilmaz.net/http://sukruyilmaz.net/blog

  9. >HAYDİ KIZLAR ETKİNLİĞESevgili arkadaşım,beni kırmayıp P.D.Ç.S.ETK.30 1.hafta da birbirinden güzel tariflerle katıldığınız için müteşekkirim,elinize gönlünüze sağlık. 2.hafta bugün başladı,tekrar katılımınızı bekliyorum,çayım hala sıcak ve taze!!! Ev sahipliğimden memnun olursunuz inşallah.SEVGİ VE SELAMLARIMLASusamcorekotu.blogcu.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s