>Vişneli Turta

>

Bazı insanların doğuştan yetenekli olarak dünyaya geldiğine inanıyorum. Becerinin yaşla ilgili olduğuna da inanmıyorum. İlla ki, zamanla tecrübe edinilerek bazı şeyler başarılıyor.Bu anlattıklarıma da örnek olarak yosunbukayla güzelşeyler blogunun sahibini gösteriyorum.Yaşı daha 23 olmasına rağmen ancak bir insan bu kadar becerikli ve çalışkan olabilir.Ama inkar etmeyelim.Doğuştan beceriyi getiren nice insan var ama çalışkan olmayınca bunu değerlendiremiyor.Ama maşallah diyorum bu güzel insanı kızlarıma örnek gösteriyorum.
Vereceğim vişneli tart tarifini onun sitesinden aldım.Benim kızlarım çikolatalı tatların hastası olmalarına rağmen bayıldılar. Onlar da bana hak verdiler. Kalan dilim için biraz cebeleştiler.
Kendisini Allah nazardan saklasın diyerek tarife geçmek istiyorum.

Malzemeler
1 kg. vişne
1 su bardağı şeker

Tart hamuru için
3 su bardağı un (Benim yaptığımda biraz fazla aldı.Galiba benim hamur yoğurmamda bir problem var.Pizza tarifini verdiğimde de aynısı oldu.O nedenle önce tarifteki kadar koyun)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr. Çiğ badem
Bir tutam sevgi

Sos
Vişnelerin süzdüğünüz suyu
1 su bardağı hazır meyve suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Şekerleyip, 1 gece bekletin. Vişnelerin suyunu süzün ve bir kenara bırakın.
Pudra şekeri ve margarini iyice birbirine yedirin.
Yumurta sarısını, yoğurdu ekleyin ve iyice yoğurun.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun.
Hamuru dolapta biraz bekletin.
Tart kalıbınızı yağlayın.
Hamuru ikiye bölün ve birinci parçayı kalıba yayın.
Hafifçe un serpin ve iyice süzdüğünüz vişneleri üzerine yerleştirin.
İkinci parçayı açın ve vişnelerin üzerine örtün.
Kenarlarını iyice örtün pişerken vişnelerin suyu dışarı çıkmasın.
Çiğ bademleri üzerlerine yerleştirin.(Bende olmadığı için koyamadım)
Önceden ısıtılmış fırına koyun. İlk 20 dakikasında kalıbın üzerini folyoyla kapatın daha sonra açın.
Soğuyunca ayırdığınız vişne suyuna, hazır vişne suyunu, mısır nişastasını ve şekeri katıp, bir taşım kaynatarak hazırladığınız sosu turtanızın üzerine dökün.
Afiyet olsun.

16 thoughts on “>Vişneli Turta

  1. >ellerine sağlık bir dilimcik aldım. kızlar görmesin amaan.. hehehe :) harika görünüyor tart eline sağlık yiyinlerede afiyet şeker olsun

  2. >canim selamben geldim yoklugumda biraktigin yorumlarin ve mesajlarin icin cok tesekkürler söylediklerine aynen katiliyorum insanlarin beceri konusuna yani el becerizi yasa hic bir zaman bakmaz tart sahane olmus görüntü süpersu kampanya isinede öncü olan kisilerden allah razi olsun keske herkes böyle duyarli olabilse sevgiler görüsürüz

  3. >Elinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Yosunbuka hakkındaki fikirlerinize katılıyorum. Çok aklıbaşında, becerikli ve çalışkan. Hep siz mi geleceksiniz ben de size çaya geleyim dedim. Bir dilim turta aldım gidiyorum. Sevgiler.Sofra Şenliği

  4. >Merhaba,her zaman ki gibi yine güzel bir tarif.İnsan isterse yapar.Yeterki istesin,istemek yapmanın yarısı zaten.Yaş önemli değil.Hele birde zevk alarak yaparsa ortaya mükemmel şeyler çıkar.İyi tatiller ,sevgiler.

  5. >merhaba.öncelikle ellerine sağlık afiyet bal şeker olsun..iltifatlarınız için teşekkür ederim.tariflerim uzmanlık gerektirmeyen basit şeylerden oluşyor..tart için sanırım kalıp büyük gelmiş.biraz daha küçüğü uygun olur.24 cmlik mesela.bi de kızarınca almak lazım..kurumasın diye.un miktarı denk geliyor.miktarı aşmamalı dolapta daha çok bekletmeli toplasın.sosu da kıvam olarak az daha koyultunca çok daha güzel bir turta olacağına eminim..sevgilerimle..

  6. >Hayal kur, ne hayal kurmak istersen… Gez, nereye gitmek istersen… Ol, ne olmak istersen…. Çünkü senin bir tane hayatın olacak ve sadece bir şansın var bütün bunları yapabilmek için:))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s