>Yumurtalı kabak

>

Tarif Oktay usta’dan. Oktay usta yapar da güzel olmaz mı?
Bir insan ancak bu kadar becerikli ve bu kadar temiz yüzlü olabilir. Oktay ustanın tariflerini denerken asla acaba diye düşünmem. Malzemesi ne ise aynen uygularım ve bugüne kadar yapıp da sevmediğim tek bir şeyi bile olmadı. İyi ki varsın Oktay usta. Çok teşekkürler diyorum.

Malzemeler
4 adet kabak
1 adet domates
4 adet yumurta
Sarımsak
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Bir tutam sevgi

Yapılışı
Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanları koyup kavurun.
Soyulmuş ve küp küp doğranmış kabakları ilave edin. Biraz çevirdikten sonra küp küp doğranmış domatesleri ve kıyılmış sarımsağı ilave edin.
Tuzunu, karabiberini ekleyin hiç su katmadan pişirmeye bırakın.
Kabaklar yumuşayınca, çırpılmış yumurtaları üzerine ilave edin.
Yumurtalar pişince kapayın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

14 thoughts on “>Yumurtalı kabak

  1. >ABLACIM KABAKLI YUMURTA NEFİS.SEVDİĞİM İKİLİ NE OLSUN BAŞKADA..HELE KABAĞIN DIŞI KOYU YEŞİLİMSİ OLANI DAHA LEZZETLİDİR..ELLERİNE SAĞLIK OLSUN..AYRICA AZ EVVEL FARKETTİM MOZAİK PASTADA YARIM PAKET MARGARİNLE YARIM SU BARDAĞI SÜT BİSKÜVİLERE YETİYORMU..ACABA DEDİM YARIM KG SÜTMÜ..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s