>İrmik helvası

>

İrmik helvası çok sevdiğim bir tat. Hem hafif hem de lezzetli. Dr.Oetkerden Allah razı olsun .Her şeyi bayanlar için o kadar kolaylaştırdı ki. Acaba bizleri tembelliğe mi itiyor diye düşünmeden de edemiyorum. Ama 21. yüz yılda, insanların bunca koşuşturmaları içinde her şeyi kolayca yapmak çok güzel. Gerçekten denenmeye değer. Ben ilk defa denedim. Genellikle kendim yapıyordum. Ama öylesine çabuk ve güzel oldu ki. Bir daha yapmak için uğraşır mıyım? Bilemem.

Malzemeler
Dr.Oetker hazır irmik helvası
100 gr. Margarin ( ya da ½ çay bardağı sıvıyağ)
2 su bardağı süt (ya da su)
Bir tutam sevgi

Yapılışı

Bir tencereye yağı ve sütü koyun. Kaynatın.
Poşetteki tozu üzerine boşaltın. Devamlı karıştırarak pişirin.
Göz göz olunca ocağın altını kısın.
Suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince helvayı kaşıkla birkaç kez alt üst edin. 15 dakika dinlendirin.
Daha sonra sıcak ya da soğuk arzunuza göre tarçın, ceviz serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

3 thoughts on “>İrmik helvası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s