>Kabak musakka ogreten

> İsmi pek afilli ama yapımı çok kolay bir yemek. Yemeklerimin tarifi genellikle, Leman ERYILMAZ ‘ ın kitabından. Gerçekten her evde olması gerektiğine inanıyorum. Hem kolay hem de her evde olabilecek malzemelerden yapılıyor.

Malzemeler

4 – 5 adet kabak
250 gr. Kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr. Kaşar peyniri
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Bir tutam sevgi

Yapılışı
Kabakları soyup yıkadıktan sonra, yuvarlak yuvarlak dilin.
Hafifçe yağda kızartın.
Zeytinyağında unu kavurun..(Margarinde kullanılabilir ama kızarttığımız yağ sıvıyağ olduğu için , yağı değişik olsun istemediğimden ben zeytinyağı kullanıyorum. Beşamel sos olmaz diye çekinmeyin gayet güzel oluyor.)
Sütü ilave edin. Ama tencereyi ocaktan alıp öyle katarsanız pütürsüz olur.
Bir iki kaynatıp, tuz atın ateşten alın. Beşamel sosumuz hazır.
Kabak musakkayı fırın tepsisine yerleştirin.
Ayrı bir tencerede soğanı zeytinyağında kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kavurun.
İnce kıyılmış maydanozu da indirmeye yakın koyun , az çevirin ve ocağı kapatın.
Kabakların üzerine bu karışımı dökün ve yayın.
Beşamel sosu da üzerine yaymaya çalışın.
Rendelenmiş kaşarla her tarafını kapatın.
Yemeğe 20 dakika kala fırında üzerini kızartın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.

2 thoughts on “>Kabak musakka ogreten

  1. >merhabayemek çok güzel gözüküyor ellerine sağlık. Bu yemeği sevmeme rağmen hiç evde denemedim nedense fırsat olmadı herhalde. Ama öğle arası yemek yediğimiz bir yer var orda sık sık yaparlar bunu. bir değişiklik olarak kıymayı kabakların üzerine yaydıktan sonra tekrar kabak yerleştirip üzerine beşabel sos döküyorlar.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s