>Patlıcan oturtma

>
Nihayet yemeklerimize renk geldi. Kış boyunca dön dolaş kuru yap, bıkmıştık. İlla ki seralar nedeniyle her türlü sebze var ama hem pahalı hem de zamanında olduğu gibi lezzetli değil. Patlıcan da her şeye yakışıyor. Reçeli bile var ki artık ne demeli. Patlıcan oturtmayı kızartmalı olmasına rağmen severek yaptım.

Malzemeler
5 -6 adet patlıcan
1 – 2 adet kuru soğan
1 – 2 adet yeşil sivribiber
3 – 4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr. Kıyma
Tuz
Sarımsak
Bir tutam sevgi

Yapılışı

Patlıcanları soyun, tuzlu suda bekletin.
İnce daireler halinde kesin. Kızgın yağda kızartın.
Başka bir kapta, küp küp doğranmış soğan ve biberleri kavurun.
Kıymayı ekleyin. Ara sıra karıştırarak kavurun.
Salçayı, tuzunu ekleyin.
1 – 2 bardak sıcak suyu ekleyin. Biraz çevirin ve kapatın.
Kızarmış patlıcanları yayvan tencereye koyun. Üzerine kıymalı karışımı ekleyin.
Küp küp doğranmış domatesleri domateslerin üzerine koyun.
Aralarına ince kıyılmış sarımsakları serpiştirin.
Kıyılmış maydanozları da ekleyin.
15 – 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Patlıcanlar kızamadan da yapılabiliyor. Ama bizimkiler fazla sevmiyor. Hafif olduğu kesin.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s