>Tavuk köftesi

>Tavuk sağlıklı beslenmemizde oldukça önemli yer tutar.
Geçen yıl yaşadığımız kuş gribi felaketinde yememek hepimizi nasıl üzmüştü? Allah bir daha göstermesin.
Vereceğim tarif kızartma olduğu için sizi belki rahatsız edebilir ama ara da sırada da kaçamak yapalım değil mi? Yalnız tavuk eti çabuk bozulan gıdalardan olduğu için mermer üzerinde kesilmesi daha doğru olurmuş.

Malzemeler
2 adet tavukgöğsü
3 dilim bayat ekmek
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 demet maydanoz
Bir tutam sevgi

Kızartmak için
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı
Tavukgöğsünü bol suda iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Elle ya da mutfak robotu ile iyice ezin.
Ekmek içini ufalayın ve ekleyin.
Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, yumurtalar ve galeta unu ilave edin. İyice yoğurun.
Köfte harcından, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Ayrı bir kapta yumurtayı çatalla iyice çırpın.
Galeta ununu da ayrı bir tabağa yayın.
Köfteleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırın ve kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.

2 thoughts on “>Tavuk köftesi

  1. >Sevgili Naşide,senin yaptığın her şeyin çok güzel olduğuna ben yakından tanığım.Sıkı takipçin olduğum için her şeyi severek yaptığını biliyorum. Sevgi olunca her şey çok güzel oluyor.Sevgiyle kalman dileğiyle.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s