>Güveçte türlü

>

Hafta sonu, tüm aile kız kardeşime davetliydik.
Eşi,sevgili eniştemiz hiç birimizi mutfağa sokmadı.Güveçte türlüsü o kadar güzel olmuştu ki, etleri yumuşacık, lokum gibiydi.
Biz afiyetle yedik.Onun ellerine sağlık.Sizler de sevdiklerinizle yapmak istersiniz diye, tarifini bizlerle paylaştı.

Malzemeler
1 kilo kuzu eti
1/2 kilo mantar
1/2 kilo patates
3 tane patlıcan
4 tane domates
5 adet sivribiber
2 adet soğan
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 baş sarımsak
Tuz,kırmızı pul biber.karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
250 gr. tereyağı
Bir tutam sevgi

Yapılışı
Eti ve mantarları kuşbaşı doğrayın.
Patates ve patlıcanları küp küp doğrayın.
Soğanları, biberleri ve domatesleri yemeklik doğrayın.Biraz irice olursa iyi olur.
Sarımsakları küçük küçük parçalar halinde bölün.
2 su bardağı sıcak suyla, salçaları sulandırın.
Tuz,kırmızı pul biber ve karabiber dökün.
Büyük bir kapta hepsini harmanlayın.
Güvecin içini zeytinyağıyla iyice yağlayın.
Hazırladığımız karışımı, güvece bastırarak döşeyin.
Tereyağını, küçük küçük parçalara ayırıp, üzerlerine koyun..
Üzerini folyo ile kapatın.
Ocakta pişirin.
Eğer fırında pişirmek isterseniz, sıcak suyu 1 bardak koyun.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s