>Yalancı kete

>

Uzun zamandır havalar nedeniyle, akrabalarım ve arkadaşlarımla toplanamadık.
Baktım ki, bu durumun düzeleceği yok.Birbirimizi de özledik. Bende onları bana davet ettim.Bir gün önceden hazırlıklarıma başladım.
Eğer benim gibi hamuru yuvarlak dışında her şekilde açıyorsanız, yapmanızı tavsiye ederim.Maharet isteyen bir şey değil.
Fazla yapıp, buzluğa atarsanız, aniden misafir geldiğinde, ısıtıp sunabilirsiniz.Bana bunu öğreten arkadaşım Filiz’e sevgilerimi sunuyorum.
Malzemeler
1 litre süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket maya (yaş veya toz)
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
13 bardak su bardağı un

İç malzemesi
250 gr.ceviz
1 paket yumuşak margarin
Bir tutam sevgi

Yapılışı
Ilık sütün içine şeker, tuz, maya, sıvıyağ koyun.
Unu eleyerek ekleyin.Yumuşak bir hamur yapın.
Bir saat kadar dinlendirin.Portakal büyüklüğünde bezeler yapın.Az unla açın.
Üzerine yumuşak margarin sürün.Cevizi serpin.
Kenardan başlayarak, rulo gibi sarın.
Elle yuvarlayarak çubuk şeklinde uzatın.
Başlangıcından tutarak, kendi etrafında sarın.(gül gibi)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye keteleri koyun.
Kabarana kadar mayalandırın.
Mayalanınca, üzerine elle bastırın ve yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Ceviz yerine, kavrulmuş un ya da haşhaşta koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s